Άλλα Eπίκαιρα Θέματα - Ανακοινώσεις 

3ος Διαγωνισμός Μαθηματικών Ικανοτήτων «Πυθαγόρας»

Σάββατο, 3 Απριλίου 2021

Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία οργανώνει τον 3ο Διαγωνισμό Μαθηματικών Ικανοτήτων "Πυθαγόρας". Ο Διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3 Απριλίου 2021 εξ αποστάσεως (διαδικτυακά). Απευθύνεται σε μαθητές των τάξεων Β΄, Γ’, Δ’, Ε’ και Στ’ Δημοτικού, καθώς και των τριών τάξεων του Γυμνασίου (Α’, Β’ και Γ’ Γυμνασίου).

Πρόκειται για ένα πρωτότυπο Διαγωνισμό που αξιολογεί την ικανότητα των μαθητών να σκέφτονται με εφόδιο τη Μαθηματική Γνώση και δεν ελέγχει τη σχολική επίδοση και τις γνώσεις τους. Στα παιδιά που θα συμμετάσχουν θα γίνει σχετική προετοιμασία από τους Δασκάλους τους.

Η Ιόνιος Σχολή δέχεται Δηλώσεις Συμμετοχής στον Διαγωνισμό μόνο μαθητών και μαθητριών που φοιτούν στο Σχολείο μας.

Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να αποστείλουν συμπληρωμένη την Υπεύθυνη Δήλωση, που θα βρείτε εδώ, στο e-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. έως την Παρασκευή 12 Mαρτίου 2021.

Επιπλέον, καταβάλλεται στη Γραμματεία του Σχολείου το ποσό των 10.- ευρώ, που αντιστοιχεί στην ετήσια συνδρομή για το περιοδικό «Πυθαγόρας» της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.