Άλλα Eπίκαιρα Θέματα - Ανακοινώσεις

Η Ιόνιος Σχολή στο 4ο Μεσογειακό Μαθητικό Συνέδριο στη Νάπολη Ιταλίας

17-21 Νοεμβρίου 2017

Το Σχολείο μας συμμετέχει ενεργά στο 4ο Μεσογειακό Συνέδριο που διεξάγεται στη Νάπολη της Ιταλίας, από τις 17 έως τις 21 Νοεμβρίου, με θέμα «Ελληνορωμαϊκός Πολιτισμός και Ευρωπαϊκή Ιδέα. Από τη συνείδηση της Ιστορίας στη διαμόρφωση της Ευρώπης των αξιών».

Κατόπιν τιμητικής πρόσκλησης της Ελληνικής Κοινότητας Ρώμης και Καμπανίας, καθώς και του Ελληνικού Ινστιτούτου Πολιτισμού, η Ιόνιος Σχολή θα παρουσιάσει, με ένα συνδυασμό λόγου, ήχου, εικόνας και χορού, το ειδικό θέμα «Η εξέλιξη της Ελληνικής Γλώσσας από το ποίημα "Ποσειδωνιάται" του Κ.Π. Καβάφη ως τα Γκρεκάνικα».

Τα παιδιά ασκούνται με συστηματικές πρόβες από τους Φιλολόγους κ. Ζέττα Αντωνίου και κ. Ανδρέα Παργινό και τον Μουσικό κ. Θάνο Κατσούλη, ενώ τις ξεναγήσεις στους γεωγραφικούς και αρχαιολογικούς χώρους της Νάπολης έχει αναλάβει ο Φιλόλογος κ. Στάντης Αποστολίδης. Σημαντική, επίσης, είναι η συνδρομή του Βιολοντσελίστα κ. Σταύρου Παργινού και της Χορογράφου κ. Σύνθιας Φρυδά.

Η αποστολή της Ιονίου Σχολής θα συνοδεύεται από τον Διευθυντή του Λυκείου κ. Μελέτη Μελετόπουλο, καθώς και από τους Φιλολόγους κ. Γιούλα Σπύρου και κ. Αναστάσιο Μανδραπήλια.

Θεωρούμε μεγάλη τιμή τη δυνατότητα ανταλλαγής απόψεων και προγραμμάτων ανάμεσα στα σχολεία της Ελληνικής Κοινότητας Νάπολης και της Ιονίου Σχολής, καθώς και τη δυνατότητα ανταλλαγής μαθητών μας με επισκέψεις στις δύο χώρες, εκατέρωθεν.

Ευελπιστούμε με σιγουριά ότι θα βιώσουμε άλλη μία θαυμάσια, αξέχαστη εμπειρία!

poster 4 mathites