Άλλες εκδηλώσεις του Γυμνασίου

Η Ιόνιος Σχολή στο 4ο Μεσογειακό Μαθητικό Συνέδριο στη Νάπολη Ιταλίας

17-21 Νοεμβρίου 2017

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, μετά την Κύπρο, η Ιόνιος Σχολή μετείχε στο 4ο Μεσογειακό Μαθητικό  Συνέδριο στη Νάπολη Ιταλίας. Το θέμα που παρουσίασε αφορούσε την «Εξέλιξη της Ελληνικής Γλώσσας από το ποίημα Ποσειδωνιάται του Κωνσταντίνου Καβάφη ως τα Γκρεκάνικα».

Την προετοιμασία των παιδιών είχαν αναλάβει οι Φιλόλογοι κ. Ζέττα Αντωνίου και κ. Ανδρέας Παργινός, συνεπικουρούμενοι από τους Μουσικούς κ. Αθανάσιο Κατσούλη και κ. Σταύρο Παργινό. 

Στον επιβλητικό χώρο της Basilica di San Lorenzo Maggiore οι μαθητές μας απήγγειλαν γκρεκάνικα τραγούδια, τραγούδησαν και διάβασαν κείμενα με τη συνοδεία πιάνου, μαντολίνου, μάντολας, βιολοντσέλου και ντεφιού. Η παρουσίασή  τους ενισχύθηκε από εποπτικά μέσα (power point και βίντεο). Eπιστέγασμα υπήρξε η χορογραφία της μαθήτριας της Β’ Λυκείου, Αλεξάνδρας Παρίση, την οποία προετοίμασε με τη φροντίδα της Χορογράφου κ. Σύνθιας Φρυδά.  

Τα παιδιά μας καταχειροκροτήθηκαν και εντυπωσίασαν το κοινό.  Eδώ μπορείτε να δείτε το video της παρουσίασης της Ιονίου Σχολής.

neapoli 1 neapoli 2

Εκτός από το γνωστικό μέρος της εκπαιδευτικής εκδρομής μας, συνυπήρχε και το ψυχαγωγικό. Αρχικά, τα παιδιά επισκέφθηκαν τα πιο όμορφα σημεία της Ρώμης και, εν συνεχεία, θαύμασαν την Πομπηία και ανέβηκαν ως τον κρατήρα του Βεζούβιου, ξεναγήθηκαν στο θαυμάσιο Αρχαιολογικό Μουσείο της Νάπολης από τον Φιλόλογο κ. Στάντη Αποστολίδη, ενώ δεν παρέλειψαν να περιηγηθούν στα γραφικά προάστια της Νάπολης και να γευτούν την τοπική κουζίνα και τα παγωτά της!

Αξέχαστη θα μείνει η διαδρομή στην ακτή του Αμάλφι: όλες οι πόλεις, Σορέντο, Σαλέρνο, Ποζιτάνι και Αμάλφι, δεσπόζουν πάνω στο βράχο, με απίστευτη θέα στο Τυρρηνικό Πέλαγος. Η περιήγησή μας έκλεισε με την επίσκεψη στην αρχαία Ποσειδωνία (Paestum), με τους τρεις μεγαλοπρεπείς ναούς και την πισίνα ανάμεσα στα ευρήματά της.

Και του χρόνου! Πάντα τόσο ποιοτικά!

neapoli 5 neapoli 12 neapoli 11 neapoli 3 neapoli 4a neapoli 7a