Άλλα Eπίκαιρα Θέματα - Ανακοινώσεις

Διμερής εκπαιδευτική ανταλλαγή με το Κλασσικό Λύκειο Galileo Galilei της Φλωρεντίας, στην Ιταλία

22 έως 26 Μαρτίου και 11 έως 15 Απριλίου 2018

Ομάδα μαθητών και μαθητριών των τάξεων Α’ και Β’ Λυκείου, καθώς και του 1ου έτους ΙΒ, συμμετέχει σε διμερή εκπαιδευτική ανταλλαγή με το Κλασσικό Λύκειο Galileo Galilei της Φλωρεντίας, στην Ιταλία.

Η ανταλλαγή πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Art - History - Religion: Bonding young people through Europe», με ιδιαίτερο θέμα τις «Πολιτιστικές επαφές Αθηνών-Φλωρεντίας, στις απαρχές της Αναγέννησης».  Υπεύθυνοι Καθηγητές είναι οι Φιλόλογοι Στάντης Αποστολίδης και Αναστάσιος Μανδραπήλιας.

Στόχος είναι η γνωριμία με την Ιστορία και τον Πολιτισμό της κάθε χώρας, με γόνιμο και δημιουργικό τρόπο, ενώ η αλληλεπίδραση με τους συνομηλίκους τους, συντελεί ώστε τα παιδιά να αντιληφθούν και βιωματικά, τον τρόπο ζωής και σκέψης ενός άλλου ευρωπαϊκού λαού.

Οι φιλοξενούμενοί μας Ιταλοί μαθητές επισκέφθηκαν τη χώρα μας από τις 22 Μαρτίου έως τις 26 Μαρτίου. 

Οι Έλληνες συμμαθητές τους ετοίμασαν μία μικρή αλλά ζεστή υποδοχή και τους ξενάγησαν στους χώρους του Σχολείου.  Την επόμενη ημέρα, όλοι μαζί παρακολούθησαν μάθημα Αρχαίων Ελληνικών, στο οποίο οι Ιταλοί μαθητές μας εντυπωσίασαν! 

Κατά τη διάρκεια της εδώ παραμονής τους, ξεναγήθηκαν σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία (Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, Μουσείο της Ακρόπολης, Θέατρο του Διονύσου, Θωρηκτό Αβέρωφ).  Γνώρισαν, επίσης, όμορφες και ενδιαφέρουσες γωνιές της Αθήνας. Σε όλες τις εξορμήσεις τους συνοδεύονταν από τους Έλληνες συμμαθητές τους.

Το ραντεβού μας για τη συνέχεια του όμορφου αυτού ταξιδιού δόθηκε λίγες μέρες αργότερα...στη Φλωρεντία!

Η επίσκεψη των μαθητών και μαθητριών της Ιονίου Σχολής στην Ιταλία θα πραγματοποιηθεί από τις 11 έως τις 15 Απριλίου 2018.

Οι συμμετέχοντες θα κάνουν παρουσιάσεις επί θεμάτων Ιστορίας και Τέχνης και θα παρακολουθήσουν με τη σειρά τους μάθημα Αρχαίων Ελληνικών στο Liceo Galileo.  Μέσα από εξειδικευμένη ξενάγηση από τους καθηγητές τους, θα γνωρίσουν τα βασικότερα μουσεία (Ουφφίτσι, Πίττι, Γκαλερία ντελ Ακαντέμια, Μουσείο Ντα Βίντσι) και μνημεία της πόλης και θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στην όμορφη Φλωρεντία.  

Ανυπομονούμε !!!