Άλλα Eπίκαιρα Θέματα - Ανακοινώσεις

 

Θεατρική παράσταση "Συρανό" του Edmond Rostand

Τη θεατρική παράσταση «Συρανό» του Edmond Rostand, σε σκηνοθεσία του Γιώργου Νανούρη, παρακολούθησαν μαθητές, γονείς και καθηγητές της Ιονίου Σχολής, το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου στο θέατρο «Αλκυονίς».

Η δράση εκτυλίσσεται σε ένα λιτό σκηνικό, με κυρίαρχο στοιχείο το έμμετρο ποιητικό κείμενο και τους εκτενείς μονολόγους που δίνουν χώρο στις εκφραστικές ικανότητες των πρωταγωνιστών να ξεδιπλωθούν. Ο ερωτευμένος Συρανό, με τη μεγάλη μύτη, που δεν τολμά να εκφράσει τον έρωτά του στην εξαδέλφη του Ρωξάνη, δανείζει όμως τα παθιασμένα λόγια της αγάπης του στον όμορφο, αλλά άξεστο, Κριστιάν και τον βοηθά να κερδίσει την αγάπη της, αναδεικνύεται, αναμφισβήτητα, στον μεγάλο πρωταγωνιστή.

Έρωτας που θεωρείται καταδικασμένος και μεταπίπτει σε απογοήτευση, συναίσθημα, που όμως δεν στερείται κωμικότητας, μουσική και χορός, που δένουν αρμονικά με τη δράση, συνθέτουν μία ιδιαίτερη, ευρηματική και σύγχρονη παράσταση που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον, ακόμα και των πιο μικρών θεατών.  Το έργο δεν έχει happy end: οι ήρωες πεθαίνουν, χωρίς τελικά κάποιος να κερδίζει την καρδιά της όμορφης Ρωξάνης, υπενθυμίζοντας την παρουσία του ανεκπλήρωτου στη ζωή μας.

Το στοιχείο αυτό, πάντως, δεν μειώνει σε τίποτα το γεγονός ότι όλοι αποχωρήσαμε ενθουσιασμένοι, έχοντας απολαύσει μία εξαιρετική παράσταση!