Άλλα Eπίκαιρα Θέματα - Ανακοινώσεις

 

Δράσεις του Ομίλου Ρητορικής Τέχνης

Ιδιαίτερα επιτυχημένη ήταν η συμμετοχή της Ιονίου Σχολής στο 3rd SCMUN (St Catherine's British School Model United Nations), που έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις του Βρετανικού Σχολείου St Catherine's, στην Κηφισιά, το Σάββατο, 10 και την Κυριακή, 11 Φεβρουαρίου 2024.

Τέσσερις μαθητές, που συμμετείχαν για πρώτη φορά στις απαιτητικές επιτροπές του Συνεδρίου, ερεύνησαν, συζήτησαν και κατέληξαν σε ψηφίσματα και αποφάσεις σε επίκαιρα ζητήματα. Συγκεκριμένα, ο Νικόλας Παπαδέας (Β' Λυκείου) ήταν Δικαστής στο International Court of Justice (ICJ), ο Θάνος Θεοδώρου (Β' Γυμνασίου) ήταν εκπρόσωπος της Ταϊβάν στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και οι Ανδρέας Κουτρούλης (Α' Γυμνασίου) και Άγγελος Μητσογιάννης (Α' Γυμνασίου), μέλη της Επιτροπής Super ηρώων.  Σημαντική διάκριση για τον Άγγελο αποτέλεσε η απονομή σε αυτόν του τίτλου Best Delegate της πρωτότυπης επιτροπής του που ασχολήθηκε με τη συνεργασία των Avengers με τον ΟΗΕ και με τη χρήση σούπερ στρατιωτών!

Την αποστολή προετοίμασαν και συνόδευσαν οι προπονητές τους, Μανώλης Πολυχρονίδης και Ελεάννα Ραφαηλία Γώγου.

Ταυτόχρονα, το Σάββατο, 10 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε το International Competition for Young Debaters-ICYD 2024, στα Εκπαιδευτήρια Ι.Μ. Παναγιωτόπουλου, στην Παλλήνη. Η Ιόνιος Σχολή εκπροσωπήθηκε από 3 διμελείς ομάδες μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου, τους οποίους συνόδευσαν και συμμετείχαν ως κριτές οι προπονήτριές τους, Κατερίνα Αρματά και Ελεάννα Ραφαηλία Γώγου.