Άλλα Eπίκαιρα Θέματα - Ανακοινώσεις

 

Συνάντηση Νέων με την Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κ. Ρομπέρτα Μέτσολα

 

Με ενθουσιασμό υποδέχθηκαν την Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κ. Ρομπέρτα Μέτσολα, μαθητές και φοιτητές από όλη την Ελλάδα, στο Ωδείο Αθηνών, την Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2024.

Η Ιόνιος Σχολή εκπροσωπήθηκε με δεκαπέντε (15) μαθητές και μαθήτριες που επιλέχθηκαν από τον Όμιλο Ρητορικής Τέχνης και το τμήμα Αγγλικών "Global Citizenship" της Α' Λυκείου του Σχολείου μας. Συνοδεύτηκαν από τον Δάσκαλο Ρητορικής και Πολιτικό Επιστήμονα, κ. Μανώλη Πολυχρονίδη, και την Καθηγήτρια Αγγλικής Γλώσσας, κ. Μάριον Καβαλλιέρου, που τους είχαν προετοιμάσει κατάλληλα, ώστε να υποβάλουν καίρια ερωτήματα για τις πολιτικές εξελίξεις στην ΕΕ.

Η κ. Ρομπέρτα Μέτσολα έδωσε εμπεριστατωμένες και εκτενείς απαντήσεις αναφορικά με την προστασία του περιβάλλοντος, την αγροτική πολιτική, τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, την οικονομική στήριξη της επαρχίας και των πληγέντων από φυσικές καταστροφές.

Ξεχώρισε η ερώτηση της μαθήτριας μας, Κλειούς Κουτουζή, για τη μεταναστευτική πολιτική (σχετική ανάρτηση έχει γίνει ήδη στην επίσημη ιστοσελίδα του Ευρωκοινοβουλίου).

Η εκδήλωση έκλεισε με την παρότρυνση της Προέδρου προς τους νέους και τις νέες να συμμετέχουν ενεργά στην κοινωνία για ό,τι τους αφορά και να εξασκούν το δικαίωμα της ψήφου.

Ήταν μια εκπληκτική εμπειρία για όλους, ιδίως εν όψει των επερχόμενων εκλογών για το Ευρωκοινοβούλιο, τον Ιούνιο 2024.
 
ιονιος σχολή ιονιος σχολή ιονιος σχολή