Άλλες Eκπαιδευτικές δράσεις

 

Η συμμετοχή της ΙΟΝΙΟΥ ΣΧΟΛΗΣ στο 6ο Μαθητικό Ευρωπαϊκό Συνέδριο

Η Βενετία, η  πόλη υποδοχής και προόδου του Ελληνισμού της Κωνσταντινούπολης. Μετά την Άλωση- Παροικιακός Ελληνισμός, Έλληνες λόγιοι, Τυπογραφία - με το βλέμμα στην Επανάσταση. Αυτό ήταν το θέμα του Σχολείου μας, της Ιονίου Σχολής, στο 6ο Μαθητικό Ευρωπαϊκό Συνέδριο στη Βενετία, 28 Νοεμβρίου έως 2 Δεκεμβρίου 2019.

Τριάντα χαρισματικά παιδιά του Γυμνασίου μας διάβασαν άρτια τα κείμενά τους, έπαιξαν πιάνο, κιθάρα, σαξόφωνο, ντραμς και φλάουτο με τη συνοδεία του τσέλου, του θαυμάσιου μουσικού, Σταύρου Παργινού και τραγούδησαν το εκπληκτικό κομμάτι ‘’Της Βενετίας τα στενά’’ του  Γιάννη Μαρκόπουλου, σε στίχους του Γιώργη Γατρομανωλάκη.

Εν συνεχεία – με το πάντρεμα των τίτλων – εικόνων - του Power Point- τέσσερις γοργόνες, μαθήτριές μας, χόρεψαν το ‘’Taranta’’ του Ludovico Einaudi, ερμηνεύοντας συνταρακτικά την παράδοση του Ελληνικού λίκνου, από την Πόλη στη Βενετία.

Τα παιδιά μας διακρίθηκαν και χειροκροτήθηκαν με θέρμη από όλους.
Στο μαθητικό πλαίσιο δεν έλειψε και το ψυχαγωγικό μέρος με έναν περίπατο στην Αρένα της Βερόνας και στο μπαλκόνι της Ιουλιέτας, στα πιο επίμαχα σημεία του Μιλάνου και της Πάντοβας.
Και του χρόνου!

Πάντα με επιτυχία και με ζήλο!

Επιμέλεια και συντονισμός του Συνεδρίου
από τους φιλολόγους μας:
Ζέττα Αντωνίου, Ανδρέα Παργινό
και τον μουσικό μας, Θάνο Κατσούλη

61 62 63 64 65 66 67 68 69